اهداف و مزایای سرمایه گذاری

اهداف و مزایای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری به معنای سرمایهگذاری پول یا منابع دیگر در پروژهها، کسبوکارها، صنایع، اوراق بهادار و دیگر فرصتهای سرمایهگذاری با هدف کسب بازده اقتصادی است. سرمایه گذاری میتواند در بخشهای مختلفی از بازار مالی انجام شود، از جمله بازار سهام، بازار اوراق بهادار، بازار املاک و مستغلات، صندوقهای سرمایهگذاری قابل معامله، شرکتهای سرمایهگذاری و غیره.
برای تصمیمگیری در مورد سرمایه گذاری، مهم است که به عوامل زیر توجه کنید:
۱. هدفهای سرمایه گذاری: باید هدف و نیازهای مالی خود را تعیین کنید. آیا میخواهید درآمد ثابت داشته باشید یا به دنبال رشد سرمایه هستید؟
۲. زمانبندی: مشخص کنید که سرمایهگذاری خود را برای چه مدت قصد دارید انجام دهید؟ آیا به دنبال سرمایهگذاری بلندمدت یا کوتاه مدت هستید؟
۳. سطح ریسک: تعیین کنید که چقدر آمادگی به پذیرش ریسک دارید. سرمایهگذاری در بازار سهام و سایر بازارهای مالی ممکن است با ریسک بیشتری همراه باشد نسبت به سرمایهگذاری در بخشهای دیگر.
۴. تنوع سبد سرمایهگذاری: مناسب است که سرمایهگذاری خود را در بخشها و صنایع مختلف تنوع بخشید تا ریسک سرمایهگذاری شما متوازن شود.
۵. دانش و تجربه: قبل از سرمایهگذاری، آموزش و آشنایی کافی با بازار و ابزارهای مالی ضروری است. انجام تحقیقات و مشاوره با کارشناسان مالی نیز ممکن است به شما در تصمیمگیری کمک کند.
اهداف سرمایه گذاری
بسیاری از افراد با توجه به سن مناسب برای سرمایه گذاری و با نگاهی به آینده و با توجه به شرایط اقتصادی خود، به دنبال این می باشند که سرمایه گذاری امن، داشته باشند. این افراد، برای سرمایه گذاری، می بایست ابتدا، اهداف سرمایه گذاری را نیز در نظر بگیرند. این اهداف کلی، در واقع کمک می کنند، مسیر سرمایه گذاران، برای رسیدن به اهداف مالی خاص و جزئی که در ذهن خود دارند، مشخص گردد. از این رو، در ادامه، در خصوص اهداف سرمایه گذاری، توضیحات لازم آورده شده است.
داشتن امنیت برای دارایی های مالی :
با توجه به اینکه ممکن است، بسیاری از راه های سرمایه گذاری، دارای امنیت کافی نباشد، سرمایه گذاران، می توانند با تحقیق و بررسی، در رابطه با اهداف سرمایه گذاری و راهی که برای سرمایه گذاری، انتخاب می کنند، از خطر هایی که ممکن است، امنیت سرمایه و اندوخته مالی آنان را تهدید کنند، جلوگیری نمایند. از جمله سرمایه گذاری های امن، برای سرمایه گذاران، در صورتی که میزان باز دهی سرمایه، برای آنان مهم نباشد، انواع سپرده بانکی ثابت، دریافت اوراق دولتی و افتتاح حساب های پس انداز می باشند.
پیشرفت و رشد مالی :
بسیاری از سرمایه گذاران، به دنبال دریافت سودی چشمگیر، از طریق سرمایه گذاری می باشند. در واقع، می خواهند از نظر مالی، به پیشرفت و رشد، دست پیدا کرده و حاضر هستند تا برای رسیدن به این هدف، هدف امنیت را کنار بگذارند.
در بازار های سرمایه گذاری، برای اینگونه سرمایه گذاران، راه های سرمایه گذاری مختلفی، در نظر گرفته شده است که از جمله آن ها، می توان به صندوق سرمایه گذاری طلا، خرید سهام از طریق بازار بورس اوراق بهادار، معاملات انواع ارز دیجیتال و غیره اشاره کرد. لازم به ذکر است، سرمایه گذاران، می بایست مالیات در نظر گرفته شده برای این گزینه های سرمایه گذاری را که با یکدیگر نیز، متفاوت می باشند پرداخت کنند.
کسب در آمد از سرمایه گذاری :
برخی سرمایه گذاران نیز، قصد دارند، با توجه به راهی که برای سرمایه گذاری، انتخاب می کنند، کسب درآمدی پر سود نیز داشته باشند. از این رو، این افراد، می بایست برای سرمایه گذاری، از گزینه هایی استفاده کنند که بازدهی صعودی به صورت مداوم داشته باشد، همانند انواع وام بانکی، خرید اوراق مشارکتی و غیره که برای سرمایه گذاران، مناسب است.
معافیت از پرداخت مالیات :
باتوجه به اینکه سرمایه گذاران، با قرار دادن سرمایه خود، در بسیاری از بازار های مختلف مالی، مشمول پرداخت مالیات می شوند؛ بنابراین، تصمیم دارند برای سرمایه گذاری، گزینه ای را انتخاب کنند که از معافیت مالیاتی، برخوردار بوده و سود های بلند مدت نیز، به سرمایه گذاران ارائه دهند. صادرات، نمونه ای از این فعالیت ها می باشد.
امکان نقد کردن سرمایه :
بر اساس اینکه، بسیاری از راه های سرمایه گذاری، این امکان را ندارند که سرمایه گذاران، به راحتی بتوانند سرمایه خود را به پول نقد تبدیل کنند، بنابراین، اکثر سرمایه گذاران، به دنبال راهی می باشند که در مواقع ضروری، امکان نقد کردن سرمایه خود را داشته باشند. چند گزینه که برای اینگونه سرمایه گذاری، وجود دارد، شامل صندوق های مبادله ای، سهام شرکت های سرمایه گذار و غیره می باشند.
سرمایهگذاری دارای مزایای فراوانی است.
در ادامه، برخی از مزایای سرمایهگذاری را برای شما توضیح خواهم داد:
۱. رشد سرمایه:
سرمایهگذاری منجر به رشد و افزایش سرمایه شما میشود. با سرمایهگذاری در زمینههای مختلف مانند بازارهای سهام، ملکی، اوراق بهادار و غیره، میتوانید به دست آوردن بازدهی بالا و افزایش سرمایه خود بپردازید.
۲. درآمد پایدار:
از طریق سرمایهگذاری میتوانید منابع درآمد پایدار را برای خود ایجاد کنید. به عنوان مثال، سرمایهگذاری در املاک و مستغلات میتواند به شما درآمد ماهیانه ثابت و پایداری را بهدنبال داشته باشد.
۳. تنوع سرمایهگذاری:
با سرمایهگذاری در بخشها و اقتصادهای مختلف، میتوانید ریسک سرمایهگذاری خود را کاهش دهید. با تنوعبخشی سرمایهگذاری، در صورتی که در یک بخش خاص ضرر دیدید، قادر هستید بازدهی سایر بخشهای سرمایهگذاری خود را جبران کنید.
۴. حفظ ارزش:
سرمایهگذاری میتواند به شما کمک کند تا ارزش سرمایهی خود را در طول زمان حفظ کنید. با توجه به فشار تورم و تغییرات اقتصادی، سرمایهگذاری در داراییهای مناسب میتواند ارزش سرمایه شما را حفظ کرده و حتی افزایش دهد.
۵. پاداش مالی:
سرمایهگذاری موفق میتواند به شما پاداشهای مالی عمدهای برای دستیابی به اهداف مالی خود بدهد. برای مثال، در بازار سهام، سرمایهگذاری در شرکتها با عملکرد قوی میتواند به شما سود بالا و بازدهی قابل توجهی را به ارمغان بیاورد.
۶.پوشش تورم:
این مورد از اصلیترین انگیزههای سرمایهگذاری، به ویژه در کشورهاییه که نرخ تورم بالا دارن. در این شرایط پسانداز کردن پول نقد توجیهی نداره. مثلا اگر تورم کشور ۲۰ درصد باشه، یک میلیون تومان ِ امسال تقریبا به اندازه ۸۰۰ هزار تومان در سال آینده ارزش داره و در هر سال تقریبا به همین میزان کم میشه. بنابراین شرایط تورمی یکی از اصلیترین دلایل سرمایهگذاریه تا حداقل از کاهش ارزش پول جلوگیری کنه.
۷.بازنشستگی:
هر کس میتونه بسته به شرایط خودش، دو نوع درآمد داشته باشه. درآمد فعال که به صورت مستقیم از فعالیت و شغلش به دست میآد و درآمد غیرفعال که از طریق سود سرمایهگذاری ایجاد میشه. افراد در هر سنی باید ترکیبی از این دو درآمد رو داشته باشن. از اونجا که در دوران بازنشستگی درآمد فعال کم میشه، سود سرمایهگذاری کمک میکنه تا سطح درآمد فرد خیلی کاهش پیدا نکنه. بنابراین سرمایهگذاری انگیزهای برای حفظ کیفیت زندگی در دوران بازنشستگیه.
۸.ایجاد ثروت:
میزان سودی که میتونیم از سرمایهگذاری کسب کنیم، محدود نیست. یعنی ما میتونیم با بررسی دقیق روشهای سرمایهگذاری و حرفهای شدن در این حوزه، سود زیادی کسب کنیم. پس یکی از انگیزههای سرمایهگذاری، ایجاد ثروته. هرچند باید به این موضوع توجه کرد که هرچقدر میزان سود احتمالی یا در اصطلاح بازده بالاتر بره، ریسکش هم بیشتر میشه؛ یعنی با اینکه این نوع سرمایهگذاری میتونه سود زیادی ایجاد کنه، این احتمال وجود دارده که در برخی موارد منجر به ضرر هم بشه.
دیدگاهتان را بنویسید