استعدادیابی شغلی و تاثیر آن بر کسب و کار
استعدادیابی شغلی و تاثیر آن بر کسب و کار
استعدادیابی شغلی چیست؟
آیا همه انسانها استعداد دارند؟
بطور کلی همه انسانها دارای یک استعداد منحصر به فرد هستند که خداوند به آنها عطا کرده اما برخی از آنها در شرایطی قرار می گیرند که بخوبی میتوانند استعداد خود را شناسایی و از آن استفاده کنند. در این بین افرادی که از توانایی های ذاتی خود استفاد نمی کنند، بی استعداد نامیده میشوند در صورتیکه چنین چیزی صحت ندارد.شاید برای شما سئوال باشد که چگونه استعداد خود را کشف کنیم ؟ همه ما در ژن DNA خود یک قهرمان درونی داریم که روزی باید کشف شود. افرادی که در شرایط مناسب قرار بگیرند و اصطلاحا این بذر را در یک زمین حاصلخیر قرار دهند، زودتر میتوانند به موفقیت دست یایند. خانواده ها و مدارس در این بین بیشترین نقش را ایفا می کنند.
اگر استعداد خود را کشف نکنید !!؟
کسانی که نمی توانند استعداد و توانایی های ذاتی خود را در زندگی پیدا کنند، همواره سردرگم و ناامید خواهند بود و دائما مسیر شغلی خود را تغییر می دهند. بخاطر همین ، استعداد یابی کسب و کار خود را در راس امور قرار دهید.اینگونه افراد در ادامه به برخی از نشانه های افرادی که استعداد خود را پیدا نکرده اند، اشاره می کنیم:اهمالکاری و عدم عملگرایی
عدم انگیزه کافی برای انجام دادن کارها
تاثیر پذیر بودن و عدم استقلال در تصمیم گیری
فرار کردن از زیر مسئولیت به هر دلیل
عدم مدیریت در انجام کارها
چرا استعدادیابی شغلی ضرورت دارد؟
پیدا کردن کارمندان شایسته، یکی از دغدغههای همیشگی مدیران است. در واقع، استخدام کارمندان مستعد و مشتاق به کار، یکی از مهمترین فاکتورهای پیشرفت سازمان به شمار میآید. از سوی دیگر، گاهی اوقات صاحبان کسب و کارها به دنبال یک شریک کاری خوب و با استعداد هستند. در اینجا نیز فرایند استعدادیابی کمک بسزایی به این افراد خواهد کرد.
در هر صورت باید توجه داشت که جذب و استخدام افرادی که توانایی لازم برای تصدی یک شغل را ندارند، نه تنها آسیبهای فراوانی به سازمان وارد میآورد. بلکه فرد کارمند نیز در این میان، دچار آسیبهای جسمی و روحی همچون فرسودگی شغلی و یا استرسهای کاری خواهد شد.
از این رو ضروری است افراد پیش از انتخاب شغل، به مشاور شغلی مراجعه کرده و با بررسی علائق، ویژگیهای شخصیتی و همچنین کشف استعدادهای خود، بهترین انتخاب شغلی را داشته باشند. در سازمانها و شرکتهای مختلف نیز بایستی واحد منابع انسانی (HR) به درستی و با دقت فراوان فرایند استعدادیابی متقاضیان را پیگیری کند. در این صورت، سازمان هزینههای گزافی جهت انتخاب اشتباه کارکنان در دراز مدت پرداخت نخواهد کرد.
به عبارت دیگر، با انجام فرایند استعدادیابی، پستهای خالی سازمان در اختیاز افرادی مستعد، توانمند و مشتاق به کار قرار میگیرد. علاوه بر آن، کارمندان با انتخاب اشتباه مدیران، برای جایگاهی که در آن کمترین میزان توانمندی را دارند؛ سالها، عمر و زندگی خود را هدر نخواهند داد.
دیدگاهتان را بنویسید