فواید کارکردن در زندگی
فواید کارکردن در زندگی
کار و شغل در مفهوم اجتماعی آن به مجموعه ای از اقدامات هدفمند گفته می شود که برای بقای خود و جامعه به آن نیاز داریم. حال بیایید به دوران انسان های اولیه برگردیم. دورانی که در آن نمی توان چندان تفاوت خاصی میان انسان و حیوانات پیدا کرد. در این زمان گونه بشر مانند تمام گونه های حیوانی دیگر از روی غریزه خود زندگی می کرد. بر اساس غریزه غذا پیدا می کرد، می خوابید و فرار می کرد. وقتی این واقعیت را در کنار مفهوم کار می گذاریم به این نتیجه میرسیم که کار کردن به شکل غریزی در ذات نه تنها انسان بلکه حیوانات نیز وجود دارد.
بیکاری چیست؟
بیکار به شخصی گفته میشود که توانایی انجام کار را داشته یا به دنبال یافتن کار باشد؛ اما هیچ کاری یافت نشود که اخیراً بیکاری، برای افرادی که تحصیلات شان را به پایان رسانده، ولی به دلیل نداشتن مهارت لازم و عدم تجربه کافی فرصتهای کاری ندارند نیز اتلاق میشود.
شاخص بیکاری با بررسی نرخ آن مشخص میشود و از جمله دلایل بروز آن در یک جامعه میتوان به پیشرفت تکنولوژی و ظهور اختراعات جدید، وضعیت اقتصادی و رکود آن، رقابتهای حاصل از جهانیسازی و تجارت بینالمللی، سیاستهای دولتی و قوانین تجاری اشاره کرد.
کار کردن طبق روایات
💠 امام علی (علیه السلام): کار (خیر) اندک، که بر آن مداومت ورزی، از کار بسیار که از آن خسته شوی، امیدوار کننده تر است.
💠 امام صادق(علیه السلام) در حدیثی فرمود:خداوند متعال فرموده است: «مردم خانواده من هستند، پس محبوبترین آنان پیش من کسانیاند که با مردم مهربانتر باشند و در تأمین نیازهای آنان کوشاتر باشند».
💠 امام باقر (علیه السلام) در حدیثی از پیامبر عظیم الشأن (صلی الله علیه و آله) نقل کرده که فرمود: عبادت هفتاد قسمت است و برترین آن پی روزی حلال رفتن است».
💠 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله): کار کردن برای کسب مال حلال، بر هر مرد و زن مسلمان واجب است.
💠 امام علی (علیه السلام): بر شما باد به تلاش و سختکوشی و مهیا شدن و آماده گشتن.
💠 امام علی (علیه السلام): غفلت آدمى را همین بس که همّتش را در آنچه به کارش نمی آید، صرف کند.
کار و تلاش، زمینه پیشرفت شخصی شما را فراهم میکند
کار کردن چه به صورت فردی و چه در قالب یک تیم، به ما کمک میکند که روی بخشهای ضعیف مهارتهایمان کار کنیم. از طرفی، با کسب تجربه میتوانیم برای قویتر شدن بخشهای قدرتمند وجودمان هم زمان بگذاریم. در کنار هم قرار گرفتن این دو بخش، باعث میشود که هر روز در زندگیمان رو به جلو حرکت کنیم، درجا نزنیم و به سمت پیشرفت حرفهای و شخصی خود گام برداریم.
داستان کار و لذت بردن از زندگی کاری
بخش زیادی از روزهای زندگی ما در کارمان سپری میشود. اگر کارمان را دوست داشته باشیم، لحظه به لحظه کار کردن برایمان سرشار از شادمانی میشود. به همین علت، افراد موفق در طول تاریخ، همیشه به دنبال کارهای مورد علاقه خود بودند. چون از این طریق میتوانستند از زندگی خود نهایت لذت را ببرند. یادتان باشد، هر شخصی نیازی عمیق به معنا و مقصود دارد. در حقیقت، یکی از بزرگترین دلیلهای نارضایتی در دنیای امروز این است که مردم احساس میکنند کاری که انجام میدهند معنا و هدفی به زندگیشان نمیبخشد. به همین دلیل باید به دنبال کاری باشید که واقعا آن را دوست دارید نه کاری که مجبور به انجام آن هستید.
افزایش انگیزه برای زندگی کردن
انگیزه، همان نیرویی است که صبحها ما را از رختخواب بیدار میکند و شبها خواب را از چشمانمان میرباید. اگر کاری برای انجام دادن داشته باشیم، عمیقتر از همیشه زندگی میکنیم، شادتر نفس میکشیم و زندهتر از هر زمانی روی زمین قدم میگذاریم. این موضوع، وقتی به بالاترین حد خود میرسد که ما بین علاقه و کاری که دوست داریم پُلی قدرتمند میزنیم. در آن صورت، هر روز برایمان سرشار از تازگی و هیجان خواهد بود.
زندگی اجتماعی سالمتر
مزایای سلامتی سخت کوشی برای زندگی اجتماعیمان زیاد است. وقتی زندگی اجتماعی خوبی نداشته باشیم، احتمال دارد به افسردگی دچار شویم. بنابراین، کار کردن در محل کار باعث میشود با افراد بیشتری ملاقات کنیم و خانوادهی جدیدی غیر از خانوادهی بیولوژیکیمان پیدا کنیم. در نتیجه، تنهایی را حس نخواهیم کرد.
کار کردن، احساس عزت نفس را در شما بیدار میکند
عزت نفس، همان احساس «ارزشمندی درونی» است. این احساس، همان ارزشی است که برای خودمان و تواناییهایمان قائل هستیم. اگر وجودمان خالی از احساس عزت نفس باشد، یعنی تواناییهایمان را باور نداریم و تنها اسمشان را یدک میکشیم. چنین احساسی باعث میشود که با وجود داشتن مهارت در چیزهای مختلف، کمکم به پوچی برسیم. چون چراغ ارزشمندی درون، آن درخت اصلی وجودمان خشک شده است. کار کردن، همچون آبی جاری و زلال، این درخت را آبیاری میکند. وقتی کار میکنیم و از انجام آن لذت میبریم، لبریز از احساس «ارزشمندی» میشویم. به دنبال این احساس قدرتمند درونی، اعتماد به نفس ما نیز افزایش پیدا میکند. در حقیقت، اعتماد به نفس، میوه درخت عزت نفس است.
با کار کردن به جنگ افسردگی بروید
بیکاری، زمینه بسیاری از مشکلات روانی و اجتماعی را فراهم میکند. فردی که کاری برای انجام دادن ندارد، تمام نیرو و انرژی زندگی کردن را از دست میدهد. به همین دلیل، افرادی که بسیار ثروتمند هستند هم مثل زمانی که آهی در بساط نداشتند کار میکنند.
جلوگیری از افتادن در مفاسد.
بیکاری زمینه ساز بسیاری از مفاسد اقتصادی، اجتماعی و اخلاقی در جامعه و خانواده می باشد. حتی بسیاری از طلاق ها و نداشتن زندگی آرام در سایه همین بیکاری و فقط اقتصادی ایجاد میشود و صدمات جبران ناپذیری به فرد و جامعه وارد میکند. فرد بیکار نه تنها مشکلی را در جامعه حل نمی کند بلکه خود، مشکل آفرین و سربار جامعه نیز می شود و علاوه بر این که نیرویی هدر رفته، نیروهای دیگری را به خود مشغول خواهد کرد.
تهیه و تنظیم: گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید