کارآفرین موفق چه ویژگی هایی دارد؟:بخش سوم
ویژگی های کارآفرین موفق
مسئله مهم این است که موفقیت در کارآفرینی مستلزم داشتن یکسری ویژگی های تعیین کننده است. در این مقاله به معرفی این ویژگی ها و بررسی آنها خواهیم پرداخت.
۱. داشتن اعتماد به نفس در کارآفرین موفق
یکی دیگر از ویژگی های مهمی که کارآفرینان موفق باید درون خود داشته باشند، اعتماد به نفس است. اعتماد به خودتان، به توانایی هایتان و هدفی که دارید. همواره به خاطر داشته باشید که تا زمانی که خودتان را باور نداشته باشید، نمی توانید انتظار داشته باشید که دیگران شما را باور کنند. یکی از ویژگی های بسیار مهم کارآفرین موفق داشتن اعتماد به نفس است.
۲. داشتن دانش و مهارت فنی کارآفرین موفق
همه کسب و کارها نیاز به داشتن دانش دارند. در کنار آن داشتن مهارت فنی در حوزه فعالیت نیز می تواند نقش تعیین کننده ای را داشته باشد. چیزی که شما برای موفقیت به آن نیاز دارید، خوب بودن در کاری است که به آن مشغول هستید. این خوب بودن نیز تنها از طریق کسب دانش و پیدا کردن مهارت فنی لازم به دست می آید.
کارآفرینان موفق همواره به دنبال یادگیری هستند و می دانند اگر بخواهند به روند رو به رشد خود ادامه دهند باید از نظر دانش و مهارت هر روز بهتر شوند.
۳. توانایی مدیریت زمان کارآفرین موفق
مدیریت زمان نقش مهمی در موفقیت در هر کاری را ایفا می کند. اگر شما می خواهید موفقیت چشمگیری در زندگی خود تجربه کنید باید بدانید که استفاده درست از زمان موضوعی تعیین کننده است. این امکان وجود ندارد که وقت خود را با کارهای بیهوده تلف کنید و توقع داشته باشید که مثل افراد موفق نتیجه بگیرید. کارآفرینان موفق از زمان خود به شکلی هوشمندانه استفاده می کنند و همین امر سبب تفاوت آنها با دیگران است.
۴. خوش بین بودن کارآفرین موفق
اینکه به فردی مثل ریچارد برانسون نگاه کنیم و بگوییم او واقعا فرد موفقی است، کار آسانیست. اما واقعیت این است که او نیز همانند دیگر کارآفرینان موفق جهان در مسیر خود مشکلات و شکست های زیادی را تجربه کرده است. مهم نیست که چه کاری را شروع می کنید یا چقدر درآمد دارید یا ممکن است با چه مشکلاتی رو به رو شوید. بهترین راه برای مقابله با مشکلات خوشبین بودن است.
کارآفرینان موفق افراد خوش بینی هستند. آنها خودشان را باور دارند و می دانند که می توانند نتیجه مورد نظر خود را به دست آورند. خوش بینی به این معنا نیست که آنها هیچ وقت با مشکلی رو به رو نمی شوند. بلکه به این معناست که آنها اجازه نمی دهند هیچ چیزی باور آنها به هدفی که دارند را از بین ببرد.
۵. سختکوشی، خودباوری و منظم بودن کارآفرین
کارآفرینان هر کاری که انجام می دهند را دوست دارند و از آن لذت می برند. آنها خودشان و کاری که انجام می دهند را باور دارند و همیشه با سختکوشی تلاش می کنند. زمانی که فردی به کار خود علاقه داشته باشد و خودش را باور کند، در کار خود نظم پیدا می کند. کارآفرینان موفق نیز از این قاعده مستثنی نیستند. آنها می دانند که داشتن نظم و برنامه در انجام کارها می تواند به بهتر شدن آنها کمک کند.
۶. داشتن روحیه کار تیمی
کارآفرینی یک نمایش تک نفره نیست. فرقی نمی کند که شما تا چه اندازه فرد با استعدادی هستید، در همه حال به حمایت افراد با استعداد و پشتیبان نیاز خواهید داشت. نبود یک تیم پشتیبانی توانمند سبب می شود که کارآفرینان از برنامه ریزی هایی که دارند عقب بیافتند. در اصل افرادی که می توانند در کار خود موفق شوند، می دانند که حتی در صورت نداشتن سرمایه کافی باز هم با داشتن یک تیم خوب می توانند به نتیجه برسند.
۷. فعال بودن
کارآفرینان موفق همواره می دانند که در طول مسیر ممکن است با مشکلاتی رو به رو شوند. در واقع آنها موضوعات را از قبل پیش بینی می کنند و پیش از وقوع آن به فکر راه حل برای آنها هستند. مطمئنا اگر بخواهید در هنگام بروز مشکلات تازه به فکر رویارویی و حل کردن آنها بیافتید دچار دردسر خواهید شد.
۸. مدیریت کردن
یکی از ویژگی های مهمی که باید کارآفرینان موفق در خود داشته باشند توانایی مدیریت به شکلی بهینه است. خیلی از افراد به دلیل نداشتن توانایی مدیریت به شکل درست و هدفمند در کار شکست می خورند. مدیریت چه در زمینه بحث منابع انسانی، چه در بحث تامین منابع مالی و چه در هر زمینه دیگر نقش بسیار مهمی در موفقیت فرد دارد.
۹. داشتن روحیه رقابتی
برای کارآفرینان موفق معمولا رقابت نیروی محرکه است. در دنیای مدرن تجارت به یک مسابقه بی پایان و سریع تبدیل شده است. اگر شما موقعیت خود را در بازار از دست بدهید باید با سرمایه خود خداحافظی کنید. تنها راه نجات شما در چنین شرایطی ایجاد یک تغییر جدید در بازار است. تغییری که شما را از رقیبان جدا کند و به شما برتری دهد.
رقابت برای بقا در بازار امری ضروری است. به همین دلیل نیز کارآفرینان موفق همواره در حال تلاش برای بهتر بودن از رقیبان خود هستند.
۱۰. داشتن مهارت ارتباطی قوی
برقراری ارتباط صحیح یکی از مهم ترین فاکتورهای کارآفرینی است. امروزه با بوجود آمدن تکنولوژی های جدید، روش های ارتباطی جدید نیز روی کار آمده است. از آنجایی که شما نیاز دارید اطلاعات را تبادل و با افراد مورد نیاز ارتباط برقرار کنید باید توانایی و دانش بالایی در زمینه ارتباطات و استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در زمینه ارتباطات داشته باشید.
۱۱. استفاده درست از منابع موجود
بسیاری از کسب و کارهای موجود از نظر زمانی، اطلاعاتی و مالی دارای منابع محدودی هستند. کارآفرینان موفق معمولا به این موضوع که چگونه می توان با بیشترین استفاده از این منابع به موفقیت رسید، فکر می کنند. این افراد همچنین به تامین منابع جدید برای بهبود کسب و کار خود نیز فکر می کنند.
۱۲. بی طرف باشید
تصمیم گیری در کسب و کار بسیار سخت است. چرا که شما دوست دارید در آن کار تنها موفقیت را تجربه کنید. با این وجود باید در هنگام تصمیم گیری درباره مسائل کاری خود کاملا بی طرف باشید. چرا که تصمیم گیری های جهت دار می تواند در نهایت به انتخاب های ضعیف و اشتباه منجر شود.
۱۳. متعهد بودن
ساخت یک کسب و کار موفق نیازمند داشتن تعهد است. ممکن است در مسیر پیش رو نیاز داشته باشید خیلی کارها انجام دهید تا به موفقیت برسید. به همین دلیل اگر به کاری که انجام می دهید تعهد نداشته باشید خیلی زود خسته و دلسرد خواهید شد. در هنگام سختی وفاداری، ثبات قدم و داشتن تعهد به هدف اصلی شما را به جلو سوق می دهد.
اگر به کاری که انجام می دهید به طور صد در صد متعهد نیستید، انتظار داشته باشید که در نهایت با شکست رو به رو شوید. به همین خاطر است که مهم ترین شاخص موفقیت را تاب آوردن در برابر مشکلات دانسته اند.
۱۴. قابل اعتماد بودن
میان موفقیت شغلی و سطح قابل اعتماد بودن افراد ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. مشتریان شما یا مشتریان هدف انتظار دارند که با فرد قابل اعتمادی رو به رو شوند. آنها همواره روی این موضوع که شما تا چه اندازه می توانید وعده های خود را عملی کنید یا کاری که آنها می خواهند را برایشان انجام دهید دقت کافی دارند. قابل اعتماد بودن امری بسیار مهم است. به عنوان یک کارآفرین باید به قابل اعتماد بودن شهره باشید.
منیع:دنیای اقتصاد
تهیه و تنظیم:گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید