کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار

کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار
هوش مصنوعی (AI) به ماشینها کمک میکند که از تجربیات خود بیاموزند، خود را با ورودیهای جدید تطبیق دهند و وظایفی مشابه رفتار انسانها انجام دهند. AI با توجه به ترکیب مقدار زیادی از دادهها، پردازش سریع و الگوریتمهای هوشمند کار میکند. هوش مصنوعی به نرم افزارها کمک میکند که با شناخت الگوهای دادهها، به صورت اتوماتیک آموزش ببینند. امروزه اشکال مختلفی از هوش مصنوعی استفاده میشود که عبارتند از :
- دستیارهای دیجیتالی (مانند Siri و cortana و …)
- چت باتها (Chat bots )
- و رباتها
هوش مصنوعی یا Artificial intelligence نوعی فناوری است که سعی دارد همچون انسان رفتار کند، فکر کند، از منطق و استدلال استفاده کند و در نهایت هم مانند انسان عمل کند. این ماشینهای هوشمند میتوانند بسیاری از وظایف انسانی را در زمانی کوتاه و با دقتی بالا انجام دهند.
از این تعریف میتوان متوجه شد که هوش مصنوعی کاربردهای زیادی برای کسب و کارها میتواند داشته باشد. ابزارهای هوش مصنوعی میتوانند کارمندانی باشند که ۲۴ ساعته فعال هستند و وظایف خود را بدون خستگی و با دقت زیادی اجرا میکنند.
اهداف استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کارها
- بالارفتن مزایای رقابتی و کارایی
- تعاملات پیشرفته و خودکار با مشتریان، شرکا و کارمندان
- افزایش بهرهوری و کسب درآمد از هوش مصنوعی با توجه به اتوماسیون فرایندها
- هوشمندسازی ماشینها، وسایل نقلیه و ساختارها
- بهبود ارتباط با مشتری و درنتیجه افزایش تقاضای مشتریان
- بهبود تحلیلهای در لحظه (Real Time) ویدیوها و صداها
هوش مصنوعی در کسب و کار و فروش (Sales)
جنبههای انسانی در فروش محصولات و خدمات نقش زیادی دارد. اما نمیتوان نقش هوش مصنوعی را در این کار نادیده گرفت. هوش مصنوعی بینشهایی برای بهبود عملکرد فروش به متخصصان فروش میدهد و به پیشبینی فروش، پیشبینی نیازهای مشتری و بهبود ارتباطات کمک میکند. ماشینهای هوشمند به متخصصان فروش کمک میکنند تا وقتشان را مدیریت کنند و تشخیص دهند چه کسانی در چه زمانی پیگیری شوند. همچنین مشتریان احتمالی که میتوانند به مشتریان بالفعل تبدیل شوند را شناسایی میکنند.
تحقیق و توسعه (Research and Development (R&D))
قطعا هوش مصنوعی ابزاری برای ایجاد نوآوری است. این فناوری درک عمیقتری در پیشرفت هر صنعت از بهداشت و درمان گرفته تا موضوعات مالی و هوشمندسازی خودرو به ما میدهد. با این فناوری اطلاعات بسیار زیادی را به صورت دقیق جمعآوری و سپس تحلیل میکنیم. هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ توصیهها و راهحلهایی برای مشکلاتمان ارائه میدهد که شاید هرگز به آنها فکر هم نکردهایم. هوش مصنوعی بسیاری از کارها را به صورت خودکار انجام میدهد و دریچهای نو برای اکتشافات جدید، بهبود محصولات، خدمات و انجام وظایف باز میکند. با هوش مصنوعی فعالیتهای تحقیق و توسعه، موثرتر و استراتژیکیتر انجام میشود.
هوش مصنوعی در عملیاتهای فناوری اطلاعات (IT Operations)
عملیاتهای IT، یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار است. این مورد که به عنوان AIOps هم شناخته میشود، اولین تجربه بسیاری از سازمانها در زمینه اجرای هوش مصنوعی بوده است. اصطلاح AIOps به عنوان “کاربرد یادگیری ماشین و علم داده در مشکلات عملیات IT” تعریف میشود. هوش مصنوعی معمولا برای تجزیه و تحلیل خطای پرونده ورود به سیستم IT، با عملکردهای مدیریت سیستمهای IT و اتوماسیون بسیاری از فرایندهای معمول استفاده میشود. استفاده از AIOps باعث میشود که تیم فناوری اطلاعات، مشکلات احتمالی را پیش از خراب شدن سیستم IT برطرف کند. هر چقدر سیستمهای فناوری اطلاعات برای پشتیبانی از مشاغل پیچیدهتر میشوند، نقش AIOps برای بهبود عملکرد و خدمات سیستم بیشتر میشود.
هوش مصنوعی در منابع انسانی (Human Resources)
عجیب نیست!؟ به نظر میرسد هوش مصنوعی نقشی در منابع انسانی نداشته باشد. اما هوش مصنوعی میتواند بسیاری از فعالیتهای منابع انسانی از استخدام تا مدیریت را انجام دهد. این فناوری با خودکارسازی کارهای تکراری به بهبود کارایی و صرفهجویی در هزینهها کمک میکند؛ بنابراین کارهای بیشتری انجام میشود. مثلا شرکت پپسی از روباتی به نام Robot Vera برای تماس تلفنی و مصاحبه با کاندیدهای موقعیتهای فروش آزاد استفاده میکند.
هوش مصنوعی به گروههای منابع انسانی کمک میکند تا تصمیمگیری مبتنی بر داده را بهتر انجام دهند و غربالگری نامزدها و روند استخدام را آسانتر میکند. همچنین میتوان از چت بات ها برای پاسخ به بسیاری از سوالات رایج در مورد سیاستها و مزایای شرکت استفاده کرد.
مراکز تماس (Contact Centers)، یکی از کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار
در مرکز تماس یک سازمان هم از هوش مصنوعی استفاده میشود. در این مراکز وظایف انسانی با هوش مصنوعی جایگزین میشود و دادههای عظیمی برای یادگیری بیشتر در مورد مشتری، پیشبینی قصد مشتری و بهبود “بهترین اقدام بعدی” جمعآوری میشود و مورد استفاده قرار میگیرد. دادههای غیر ساختاری جمعآوری شده از مراکز تماس، با یادگیری ماشین برای کشف روند مشتری و بهبود محصولات و خدمات تحلیل میشوند.
تعمیر و نگهداری ساختمان (Building Maintenance)
کاربرد دیگر هوش مصنوعی، بهینهسازی انرژی و آسایش ساکنین ساختمانها است. از هوش مصنوعی برای مدیریت ساختمانها، کنترل سیستمهای روشنایی، گرمایشی/سرمایشی، دستگاهها و سنسورهای اینترنت اشیا و دید رایانه برای نظارت بر ساختمانها استفاده میشود. بر اساس دادههایی که جمعآوری شده است، AI سیستمهای ساختمان را متناسب با تعداد ساکنان، موقعیت زمانی در روز و … تنظیم میکند. هوش مصنوعی به مدیران کمک میکند تا بازده انرژی ساختمان را بهتر کنند. ایجاد امنیت، مولفه اضافی بسیاری از این سیستمها است.
یاریرسانی در فرایند تصمیمگیری
علاوه بر این، دستیاران هوشمند میتوانند به طور قابلتوجهی به فرایندهای تصمیمگیری کمک کنند. هوش مصنوعی میتواند با تجزیه و تحلیل حجم زیادی از دادهها و شناسایی الگوها و روندها، بینش ارزشمندی را برای مدیران کسب و کار ایجاد کند. این بینش میتواند در پیشبینی روند بازار، شناسایی ترجیحات مشتری، بهینهسازی استراتژیهای قیمتگذاری و بهبود کارایی عملیاتی کمک کند. کسب و کارها میتوانند با توصیههای دستیار هوشمند تصمیمات مبتنی بر داده را به گونه دقیقتر و مؤثرتر اتخاذ کنند.
کاهش حجم کارها و هزینهها
یکی دیگر از مزایای استفاده از هوش مصنوعی به عنوان دستیار هوشمند، مقیاسپذیری آن است. با رشد کسبوکارها و افزایش تقاضای مشتریان، پشتیبانی مشتری یا سایر فرایندها چالشبرانگیز و پرهزینه میشود. در این صورت دستیاران مجازی میتوانند حجم قابلتوجهی از وظایف و سؤالات را به طور همزمان و بدون هزینه اضافی انجام دهند. این مقیاسپذیری تضمین میکند که کسبوکارها میتوانند با افزایش تقاضا، کیفیت پشتیبانی خود را نیز ارتقا دهند.
هوش مصنوعی در ساخت و تولید (Manufacturing)
شرکت Heineken و بسیاری از شرکتهای دیگر، در هر مرحله از فرآیند تولید – از زنجیره تأمین گرفته تا ردیابی موجودی قفسههای فروشگاهها – از تجزیه و تحلیل دادهها استفاده میکنند. هوش پیشبینی کننده نه تنها میتواند تقاضا و میزان تولید را حدس بزند، بلکه حسگرهای موجود در تجهیزات میتوانند نیازهای حفاظت و نگهداری را پیشبینی کنند. هوش مصنوعی قبل از بروز مسائل پرهزینه، مناطق مورد نگرانی در فرآیند تولید را مشخص میکند. همچنین Machine vision از روند کنترل کیفیت در تأسیسات تولیدی پشتیبانی میکند.
کاربرد هوش مصنوعی در حوزه حسابداری (Accounting and Finance)
حسابداری، یکی دیگر از کاربردهای هوش مصنوعی در کسب و کار است. طبق نظر بسیاری از سازمانها، کاهش هزینهها و عملیاتهای کارآمدتر، عمدهترین جذابیت هوش مصنوعی در محل کار است. طبق مشاوره Accenture، اتوماسیون فرآیند رباتیک، نتایج شگفتانگیزی برای صنعت حسابداری، مالی و ادارات ایجاد میکند. در این وضعیت متخصصان امور مالی انسانی از انجام کارهای تکراری رها میشوند تا بتوانند روی فعالیتهای سطح بالاتر تمرکز کنند؛ استفاده از هوش مصنوعی در حسابداری خطاها را کاهش میدهد. علاوه بر این میتواند وضعیت امور مالی را در زمان واقعی به سازمانها ارائه دهد؛ چون ارتباطات را از طریق پردازش زبان طبیعی کنترل میکند.
تجربه مشتری (Customer Experience)
تجربه مشتری، یکی دیگر از روشهای استفاده از هوش مصنوعی در کسب و کار است. برند لاکچری Burberry از دادههای بزرگ و هوش مصنوعی برای افزایش فروش و روابط مشتری استفاده میکند. این شرکت دادههای خریدار را از طریق برنامههای وفاداری و پاداش جمعآوری میکند. سپس از آنها برای ارائه توصیههای متناسب با خرید مشتریان یا فروشگاههای آجر و ملات استفاده میکند. علاوه بر این از چت بات در حین رویدادهای صنعت استفاده میشود.
تهیه و تنظیم : گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید