چند مهارت شغلی ضروری برای ورود به بازار کار
چند مهارت شغلی ضروری برای ورود به بازار کار
هر سال افراد زیادی از دانشگاههای مختلف کشور فارغالتحصیل میشوند و به صف متقاضیان کار میپیوندند؛ اما در فضای کسب و کار، جایگاه حقیقی خود را پیدا نمیکنند؛
این افراد در چنین شرایطی،
معمولا با به خاطر آوردن سالهای طولانی تلاش و تحصیل خود، دلسرد و ناامید میشوند. مساله مهمی که نباید از آن چشم پوشید آن است که ورود به فضای کسب و کار، نیازمند آشنایی با آن و رعایت قواعدی است.
نرمافزارهای اداری مانند مایکروسافت آفیس
یکی از مهمترین مهارتهایی که امروزه در بیشتر شغلها مورد نیاز است نرمافزارهایی مانند آفیس هستند. البته برخی دیگر از برنامههای اداری مانند جیسوییت و آیورک نیز هستند که در بسیاری از محیطهای کار از آنها استفاده میشود.
کار تیمی و همکاری
بسیاری از مشاغل از هر زمینهای که باشند به کار گروهی و همکاری بین کارکنان و اعضای تیم نیاز دارند. برای ورود به بازار کار باید این مهارت شغلی مهم را در خودتان تقویت کنید. توانایی کار با اعضای تیم، نوعی روحیه همکاری را میطلبد که در آن باید خودتان و خواستههای شخصیتان را فراموش کنید و به اهداف کار و پروژه فکر کنید. باید در رسیدن به اهداف تیم مشارکت داشته باشید و روابطتان را با کارفرما و همکاران تقویت کنید. با شرکت در کارهای گروهی مختلف یا تیمهای ورزشی میتوانید این مهارت را تمرین کنید.
خود مدیریتی
یکی دیگر از مهارتهای مهم برای ورود به بازار کار خود مدیریتی است. فرقی نمیکند که خودتان کارفرمای خودتان باشید یا برای شخص دیگری کار کنید، ویژگیهای رهبری و مدیریتی به ویژه مدیریت خود، یکی از مهارتهایی است که شما را از دیگران متمایز میسازد. خود مدیریتی و ابتکار عمل شامل برنامهریزی، سازماندهی و اولویتبندی کارهایتان است.
این نشان میدهد که شما فردی منضبط هستید و میتوانید کارها و پروژهها را از روی نظم و به شکل دقیق انجام دهید. برای تمرین این مهارت از کارهای روزمرهتان شروع کنید. کارها را با برنامه انجام دهید و همواره خودتان را از نظر اهداف، جدول زمانی و بهرهوری در فعالیتهای روزانه ارزیابی کنید تا پس از ورود به بازار کار این مهارت در شما نهادینه شده باشد.
تفکر انتقادی و خلاق
تفکر انتفادی به توانایی ارزیابی، تحلیل و بررسی موضوعات مختلف گفته میشود. این مهارت نیازمند این است که مسئله را ابتدا بپذیرید و سپس به احتمالات دیگر درباره آن فکر کنید. از سوی دیگر تفکر خلاق به روشهای خلاقانه بررسی مشکلات گفته میشود که با دیدِ تازهای به آنها مینگرد و پیشنهاد، راهحل و ایدههای جدی و به روز را ارائه میدهد.
تفکر خلاقانه و انتقادی هر دو در کنار هم مهارت مهمی را تشکیل میدهند که از ضروریات بازار کار امروزی است. برای آموزش و تمرین این مهارت باید دیدگاهتان را نسبت به هر مسئلهای تغییر دهید، تجزیه و تحلیل کنید و به احتمالات دیگری برای آن فکر کنید.
توانایی یادگیری و هماهنگ شدن با تغییرات
درست است که دانش شما در کار بسیار اهمیت دارد، اما فناوریها همواره در حال تغییر و تحول هستند. در بازار کار هر از گاهی مجبور خواهید شد با فناوری همگام شوید و همراه با تغییر کنید. همچنین باید سرعت تغییرات فناوری را اداره کنید. این مهارت بسیار ارزشمند است. اگر در یک زمینه بخصوص کارشناس و متخصص باشید اما همچنان سنتی فکر کنید، از قافله عقب میمانید. برای تقویت این مهارت در خودتان باید تلاش کنید درباره تغییرات فناوری، روشهای جدید انجام کارها و رویکردهای جدید به روز باشید.
تهیه و تنظیم : گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید