راهکارهایی برای غلبه بر کمال گرایی شغلی

راهکارهایی برای غلبه بر کمال گرایی شغلی
در دوران های مختلف بیشتر دانشمندان بزرگ نظیر ولتر ، ارسطو ، کنفوسیوس و فیلسوفان دیگر در خصوص کمال گرایی هشدار دادهاند. با این وجود باز هم با توجه به این موارد و سابقه طولانی خوب نبودن کمالگرایی تمامی ما برخی اوقات در دام کمال گرایی قرار میگیریم . کمال گرایی در مواردی موجب شکست میگردد ، پس راههای غلبه بر کمال گرایی برای موفقیت بیشتر را می بایست همیشه در نظر داشته باشید . به همین دلیل در این مقاله استراتژیهایی برای کمال گرایی شغلی عنوان خواهیم کرد .
فضای کار خیلی رقابتی شده است و هر کسی میخواهد کار خود را به بهترین جالا ممکن جهت پیشرفت و موفقیت انجام دهد . اما باید بدانید که این همانند یک شیب کاملا لغزنده است . هرچه بیشتر کمال گرایی را دنبال کنید ، احتمال وقوع تعلل بیشتر میشود و زمانی اوضاع درست به همان شکلی که شما انتظار داشتید ، انجام نشود دچار استرس میشوید . این استرس می تواند کیفیت عملکرد را کاهش و حتی در مواقعی به شکست بیانجامد .
۱. رویکرد خود را تغییر دهید
برای کاهش استرس ناشی از کمالگرایی شغلی، باید با شکستهای گاهوبیگاه کنار بیایید. پذیرش شکستها باعث ایجاد انعطافپذیری خواهد شد؛ پس با کارهای کوچکی که در ادامه به آن اشاره میکنیم، فرصتهای جدیدی به وجود بیاورید و از شکستهایتان درس بگیرید:
هفتهای یک بار، نیم ساعت زودتر محل کارتان را ترک کنید یا ده دقیقه دیرتر در محل کار حاضر شوید.
ایمیلهای کاری را بدون سختگیری بخوانید و پیش از اینکه درگیر تجزیهوتحلیل بیشازحد شوید، سریعا به آنها پاسخ دهید.
حداقل برای یک آخر هفته به هیچکدام از ایمیلهای کاری جواب ندهید.
شاید این کارها در ابتدا شما را عصبی و نگران کنند، اما با گذر زمان به کاهش استرس شما کمک میکنند و به شما یاد میدهند که حتی اگر اشتباه کنید، با درس گرفتن از آنها قویتر خواهید شد.
۲. سریع عمل کنید
اکثر کمالگرایان با مشکل تعلل در تصمیمگیری روبهرو هستند. آنها میخواهند بهترین تصمیم ممکن را بگیرند، درنتیجه فشار روانی زیادی را به خود تحمیل میکنند. اگر این مشکل را دارید از راهکار پنج ثانیه استفاده کنید. هرگاه در تصمیمگیری دچار تعلل و تحلیل بیشازحد شدید، دست نگه دارید، نفسی عمیق بکشید و از پنج تا یک بشمارید و بلافاصله تصمیمگیری و اقدام کنید تا فرصتی برای بروز افکار نگرانکننده پیش نیاید.
۳. انتظارات را با مشارکت دیگران تعیین کنید
معمولا افراد کمالگرا بر اساس انتظاراتی که تصور میکنند دیگران از آنها دارند، هدفگذاری میکنند. آنها حتی این کار را بدون علم به واقعگرایانه بودن این توقعات انجام میدهند. برای حل این مشکل کافی است بهجای پافشاری بر پیروی کردن از استانداردها و توقعاتی که برای خود ایجاد کردهاید، از دیگران کمک بخواهید و اهداف قابلدستیابی تعیین کنید.
با رئیس یا همکاران خود گفتوگو کنید تا متوجه شوید که چه توقعاتی از شما دارند. این کار موفقیت شما را تضمین میکند.
۴. زاویه دید خود را تغییر دهید
اگر مدام از نتایج کارتان یا عملکرد همکاران خود ناراضی هستید، سعی کنید زاویه نگاه خود را تغییر دهید و مسائل را از دریچه جدیدی ببینید. مثلا اگر از نتیجه پروژهای رضایت ندارید، از خودتان بپرسید: «آیا اگر شخص دیگری به این نتایج نگاه کند، او هم پروژه را شکستخورده خواهد دید؟» نگرش کمالگرایانه بسیار بسته است و تغییر زاویه دید به کاهش برداشتهای منفی، خستگی و استرس شما کمک میکند.
کلام آخر:
برخلاف همه مزایایی که کمال گرایی دارد، مشکلات خاص خود را نیز دارد که میتواند روی زندگی حرفهای و شخصی شما تاثیر گذار باشد، بنابراین باید دنبال راههایی برای مقابله یا کنترل کردن آن باشید تا به فرسودگی شغلی دچار نشوید و بتوانید به خوبی انگیزهتان را حفظ کنید.
منبع: مدیر سبز
تهیه و تنظیم: گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید