چرا خسته کننده صحبت می کنیم؟
چرا خسته کننده صحبت می کنیم؟
برخی افراد وجود دارند که حتی اگر ساعت ها در کنارشان بنشینید و با آنها صحبت کنید، باز هم خسته نمیشوید و همچنان از گپ و گفت با آن ها و فن بیان خوبی که دارند لذت خواهید برد.
در اصطلاح این افراد آنقدر شیرین صحبت می کنند که دوست دارید مدام موضوع دیگری برای ادامه بحث با آنها پیدا کنید؛ در مقابل همیشه افرادی هم وجود دارند که به شدت خسته کننده حرف میزنند و هر قدر تلاش میکنید، نمی توانید بیشتر از چند دقیقه با آنها ارتباط بگیرید و به حرفهایشان گوش دهید.
چه تفاوتی میان این دو فرد وجود دارد که موجب می شود همنشینی با یکی از آنها برای ما بسیار لذت بخش باشد و مدام تمایل داشته باشیم تا از حضور در کنار دیگری فرار کنیم؟
اگر دوست دارید بدانید ایراداتی که به صحبت کردن اینگونه افراد وارد است چه مواردی می باشند و برای رفع آن ها باید چه کارهایی انجام دهید، تا پایان با مقاله چرا خسته کننده صحبت می کنیم همراه باشید. مهم ترین دلایل این اتفاق موارد زیر می باشند:
۱. به تن صدای خود موقع صحبت کردن تسلط ندارید
اولین عاملی که در صحبت کردن به چشم می آید و اثر فوق العاده ای ذهن شنونده می گذارد، میزان بلندی و یا پایین بودن صدای شماست.
اگر دقت کرده باشید بسیاری از افراد عادت دارند یا بسیار بلند حرف می زنند و یا آنقدر آرام صحبت می کنند که از هر ۱۰۰ کلمه شاید تنها تعداد محدودی از آنها را متوجه شوید.
به همین دلیل است که میزان تن صدای شما تاثیر بسزایی در جذابیت کلام شما دارد؛ البته دقت کنید که قرار نیست نوع صحبت کردن ما در همه جا و با همه به یک شکل باشد، به عنوان مثال قطعاً زمانی که یک معلم در حال توضیح دادن مبحث درسی می باشد، با صدای بلند صحبت می کند تا همه دانش آموزان بتوانند مطالب را بشنوند و از آنها استفاده کنند و از سوی دیگر بلند صحبت کردن معلم باعث میشود توجه سایر شاگردان به طور کامل به او جلب شود.
اما در مقابل یک روانشناس زمانی که سعی دارد یک مراجعه خود را آرام کند، معمولاً با صدای آهسته و آرامی با او صحبت میکند.
همان طور که متوجه شدید، آن چه که تعیین می کند صدای شما تا چه اندازه بلند و یا آرام باشد، شرایط محیطی و موضوع بحث است.
در واقع شما مسئول هستید تا با شناخت درست موقعیت خود متناسب با محلی که در آن قرار دارید عمل کنید.
البته فراموش نکنید قرار نیست همیشه بسیار بلند یا همیشه بسیار آهسته صحبت کنید؛ در حین صحبت کردن تغییر دادن تن صدا موجب میشود که مخاطب توجه بیشتری نسبت به شما داشته باشد و از کسل شدن او نیز جلوگیری می کند.
البته در مقاله چگونه لحن و تن صدای خوبی داشته باشیم خیلی دقیق تر به این موضوع پرداخته ایم که می توانید آن مقاله را هم به خوبی مطالعه کنید.
۲. انرژی کافی ندارید
نوع حرف زدن شما نشان دهنده میزان انرژی درونی شماست. وقتی بی حس و حال و سرد صحبت می کنید، کم کم موجب دلزدگی مخاطب می شوید و او را از ادامه دادن مسیر منصرف خواهید کرد.
حتماً توجه داشته باشید زمانی که در حال صحبت کردن با دیگران هستید، بسیار سرحال و پر انرژی با آنها صحبت کنید، تا آنجا که می توانید لبخند بزنید و اجازه دهید مخاطب با شما احساس راحتی و آرامش داشته باشد.
افرادی که در هنگام صحبت کردن انرژی کافی را ندارند، اغلب به انسان احساس عدم صمیمیت و یا سرد بودن را القا می کنند.
به خاطر همین موضوع معمولاً مخاطب آنها از هم صحبتی هیچ لذتی نمی برد و ترجیح می دهد هر چه سریع تر بحث را خاتمه دهد.
صحبت کردن یکی از راه های اصلی انتقال انرژی به دیگران است؛ در قسمت بالا هم قید کردیم که باید به تن صدا توجه داشته باشید؛ تن صدای مناسب یکی از همان گزینه هایی است که به شدت بر انرژی شما اثر گذار است.
اگر مدام آهسته و آرام صحبت کنید، قطعاً مخاطب فقط به یک چیز فکر می کند و آن هم این که شما خسته هستید و علاقه ای هم به صحبت ندارید. پس اگر دوست دارید جز افرادی باشید که همنشینی با آنها لذت بخش است، حتماً به میزان انرژی که صرف یک مکالمه میکنید توجه کافی و لازم را داشته باشید.
۳. به ارتباط چشمی توجه ندارید
برقرار کردن ارتباط چشمی با افرادی که در حال صحبت با آنها هستید یکی از بهترین گزینهها برای نفوذ به قلب آنها می باشد. اگر دلتان می خواهد که دیگران از هم صحبتی با شما لذت ببرند، فراموش نکنید که حتماً در هنگام صحبت کردن به چشمان آنها نگاه کنید.
این کار شما موجب میشود که مخاطب احساس ارزش و اهمیت کند و از سوی دیگر نشان میدهید که کاملاً در حال توجه کردن به صحبت های او هستید و اگر هم خودتان در حال صحبت کردن هستید، این امر نشاندهنده این است که مخاطب شما فرد مقابل است و در واقع آنقدر برای شما اهمیت دارد که تمام حواس خود را به او جمع کرده اید.
بسیاری از افراد بر این باورند که اگر با دیگران ارتباط چشمی برقرار کنند، موجب بی احترامی می شوند و یا شاید فرد مقابل تصور کند که آنها تا چه اندازه افراد پررویی هستند!
اما این یک باور غلط است؛ برقراری ارتباط چشمی در هنگام مکالمه یک امر کاملاً لازم و ضروری است و قطعاً شخص مقابل هم تفاوت نگاه خیره و از سر جسارت را با نگاهی که صرفاً جهت قوت بخشیدن به مکالمه انجام می شود، می تواند به خوبی تشخیص دهد و ضمناً این این را مد نظر داشته باشید قرار نیست دائماً و بدون پلک زدن به شخص مقابل خیره شوید، بلکه قرار بر این است که یک ارتباط چشمی مناسب با او برقرار کنید.
در مقاله تکنیک های ارتباط چشمی بهترین راه های برقراری این موضوع را بیان کرده ایم که می توانید از آن هم به خوبی استفاده کنید.
۴. شاید زیادی حرف میزنید!
کم حرفی اصلاً جذاب به نظر نمیرسد و افرادی که کمتر صحبت میکنند معمولاً افراد منزوی و یا درون گرایی هستند که برقرار کردن ارتباط با آنها دشوار است؛ حتی شاید خود شما هم تمایل بسیار زیادی به برقراری ارتباط با فردی که کمتر صحبت میکند و ارتباط کلامی خوبی ندارد، نداشته باشید.
اما توجه کنید قرار نیست اگر فردی که کم صحبت می کند در نظر دیگران جذاب به نظر نمی رسد، شما از سوی دیگر آنقدر حرف بزنید که دیگران از دست شما فراری باشند!
رعایت اعتدال در هر زمینه ای لازم و شرط موفقیت است؛ اگر دوست دارید افراد مختلف از هم صحبتی با شما لذت ببرند، سعی کنید به اندازه کافی حرف بزنید.
نه آنقدر کم که تصور کنند مغرور هستید و نه آنقدر زیاد که فکر کنند شما یک فرد لوده و بیش از اندازه حراف می باشید که باید از دستتان فرار کرد. البته به این نکته مهم نیز توجه کنید که در هر زمینهای اظهار نظر ننمایید، مگر اینکه نظر شما را جویا شوند و یا اینکه موضوع مورد بحث در حیطه تخصصی شما بوده باشد. پس به خاطر داشته باشید پرحرفی نشانه خوش صحبتی نیست.
۵. زبان بدن ضعیفی دارید
مبحث زبان بدن صرفاً مربوط به زمان هایی نیست که قرار است سخنرانی کنید؛ بلکه داشتن زبان بدن مناسب در هر موقعیتی حتی در بین دوستانتان می تواند اثر چندین برابری به ارتباط شما ببخشد. افرادی که خوب صحبت می کنند و حرف های آنها برای دیگران جذاب است، معمولاً کسانی هستند که به حد کافی حرکت می کنند. قطعاً شما هم دوستانی دارید که در هنگام صحبت کردن دست های خود را تکان می دهند و یا گاهی اوقات از جا بلند می شوند و حرکات خاصی را اجرا میکنند، خصوصاً زمانی که در حال تعریف کردن یک خاطره هستند، فعالیت گردن و جنب و جوش ناخداگاه موجب می شود که هم انرژی خود شما افزایش پیدا کند و هم این انرژی به فرد مقابل انتقال داده شود.
البته قرار نیست در مقابل هر کسی هم بیش از اندازه تلاش و تقلا کنید، اما فراموش نکنید حتی اگر مجبور هستید یک جا بنشینید و برای استفاده از زبان بدن محدودیت دارید، باز هم حرکات مناسب دست ها، سر، چشم ها و حتی نوع نشستن شما همگی می توانند تا حد قابل توجهی بر جذابیت شما در دیده طرف مقابل اثرگذار باشد. نگاه گرم و مهربان لبخند زدن و حرکات سادهای از این قبیل در حین صحبت کردن موجب میشود حرف های شما بسیار جذاب تر به نظر برسد. برای این کار از تکنیک های مقاله زبان بدن نیز می توانید استفاده کنید.
۶. خاطره ها داستانها چاشنی صحبت هستند
کمی با خود فکر کنید. در کلاس های درسی تان و یا جمع های دوستانه بیشتر چه چیزهایی در ذهن شما باقی مانده است؟
قطعاً حرف هایی که اطرافیان بیان کردهاند. علی الخصوص خاطرات و داستان ها؛ وقتی که شما در حین صحبت کردن از داستان ها و خاطرات شخصی خود استفاده می کنید، علاوه بر اینکه موجب میشوید فرد مقابل احساس صمیمیت پیدا کند، کلام خود را نیز در ذهن او ماندگار می کنید.
شاید حرف های عادی و روزمره به سادگی فراموش شوند اما داستان ها و خاطراتی که نقل می کنیم، همان مطالبی هستند که ممکن است تا ماه ها و حتی برای سالیان دراز در ذهن افراد باقی بمانند، مخصوصاً وقتی که از بیان داستان یا خاطره هدف مشخصی داشته باشید.
مطمئن باشید این امر کمک بسیار زیادی به بالا رفتن جذابیت کلام شما خواهد کرد؛ حتی بسیاری از سخنرانان حرفهای و معروف از این روش استفاده میکنند.
آن ها خاطرات شخصی و یا داستان های جذاب را در طول جلسات خود برای شرکتکنندگان بیان می کنند؛ چرا که به خوبی واقف هستند این داستان ها تا مدت های طولانی و بی نهایت در ذهن مخاطبان ها باقی خواهد ماند.
بهره گیری از این مزیت کار دشواری نمی باشد، تنها کافیست کمی خلاقیت به خرج دهید و یا میزان مطالعه خود را افزایش دهید.
۷. دایره واژگان محدودی دارید
یکی از موضوعات مهم دیگری که می تواند کلام شما را در نظر دیگران بسیار جذاب کند، گسترده بودن دایره واژگان شما است. هر چقدر کلمات بیشتری بلد باشید، قطعاً می توانید کلام خود را با آنها زینت بخشیده و جذابیت و شیوایی آن را چندین برابر کنید؛ مخاطب شما هم از این همه علم و آگاهی شما لذت بی حد و اندازه خواهد برد. پس با یک تیر می توانید چند نشان بزنید؛ جذابیت حرف زدن شما بیشتر میشود، در نظر مخاطب فردی آگاه به نظر میرسید و از هم صحبتی با شما لذت بسیار زیادی خواهد برد.
پس تا آنجا که میتوانید مطالعه داشته باشید و سعی کنید دایره واژگان خود را روز به روز گسترده تر کنید. فراموش نکنید کلمات بیشتر یعنی فرصت برقراری ارتباط بیشتر و طولانی تر؛ وقتی شما در همان اولین جمله ها بتوانید با حرف هایی که می زنید نظر مخاطب را جلب کنید، شک نداشته باشید که این گفت و گو می تواند تا ساعت ها ادامه پیدا کند و حتی نهایتاً به یک ارتباط طولانی مدت منجر شود. این نکته در عین ساده بودن اتفاقات فوق العاده ای برای شما به همراه خواهد داشت.
منبع:گام برتر
تهیه و تنظیم:گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید