کاربرد داشتن فن بیان در زندگی
کاربرد داشتن فن بیان در زندگی
بعضی از افراد تصور میکنند اهمیت فن بیان فقط در عصر حاضر مورد توجه قرار گرفته است؛ اما انسانها از ابتدای زندگی خود در یک جامعه و به صورت گروهی، به ضرورت گفتار و اهمیت آن پی بردند. توانایی گفتار برای ارتباط با دیگران از گذشتههای دور ضروری و لازم بوده و به مرور افراد یاد گرفتند که داشتن فن بیان قوی و خوب صحبت کردن میتواند باعث ایجاد روابط بهتر شود.
بیان چه چیزهایی نیست؟
اگر به بعضی از افراد بگویید که قصد دارید بیان و گفتار خود را تقویت کنید، آنها به شما میگویند که بیانتان مشکلی ندارد و صرف هزینه و وقت کاری بیهوده است. در حقیقت اینگونه افراد ویژگیهای بیان خوب را نمیشناسند. شما باید بدانید که بیان خوب تنها به معنای:
- داشتن صدای خوب،
- پر حرفی کردن،
- حاضر جواب و پررو بودن،
- با صدای بلند حرف زدن،
- و جرات حرف زدن در جمع،
نیست. بلکه داشتن قدرت تکلم و بیان خوب ویژگی مهمی است که به شما کمک میکند به همصحبت خوبی برای دیگران تبدیل شوید. به فردی که همه از همصحبتی با او لذت میبرند.
کاربرد فن بیان:
خانواده
اگر در جایگاه فرزند خانواده باشید باید بتوانید به خوبی با پدر و مادرتان صحبت کنید و متقاعدشان کنید. اما اگر در جایگاه پدر یا مادر هستید باید بگویم اهمیت آن دو چندان میشود. چون بیان شما تاثیر بسیار زیادی بر روی تربیت کودکتان دارد. اگر شما بلد نباشید خوب صحبت کنید فرزندانتان از شما تاثیر نخواهند گرفت.
اهمیت فن بیان برای دانشجویان
بیشتر ما به نوعی دانشگاه را تجربه کرده ایم و با محیط و برنامه های آن آشنایی کامل داریم. زمانی که اساتید در از دانشجویان می خواهند کنفرانس ارائه بدهند، یک شوک سنگینی به دانشجویان وارد می شود اکثر آن ها حاضر هستند نمره کنفرانس و یا حتی نمره کامل آن درس را از دست بدهند اما جلوی جمع کنفراس ندهند.
یکی از دلایل این موضوع می تواند این باشد که بعضی از دانشجویان شاید فن بیان خوبی داشته باشند اما ترس از سخنرانی دارند و گروه دیگر افرادی هستند که خوب صحبت نمی کنند و با مهارت های خوب صحبت کردن وفن بیان آشنا نیستند.
روابط اجتماعی
بجز خانواده، فن بیان و سخنوری در روابط اجتماعی ما با بستگان، دوستان و آشنایان هم کاربرد بسیار دارد. داشتن روابط اجتماعی خوب از ملزومات یک زندگی شاد و خوب است. اگر موقع اعلام کردن نظرمان در جمعی، نتوانیم بخوبی حق مطلب را ادا کنیم دیگران کمتر روی ما حساب میکنند و در مراودات اجتماعی سعی میکنند کمتر با ما طرف شوند. یا اگر موقع انتخاب شریک زندگیمان با شخص مورد علاقهمان روبرو شویم و نتوانیم نظرش را جلب کنیم این مساله میتواند ازدواج ما را تحت تاثیر خود قرار دهد و در پی آن احساس خوشبختی نکنیم. این روشی برای پی بردن به نشانه های هوش هیجانی بالا است.
شغل
همه ما مسلما افرادی را در کارمان دیدهایم که به نسبت ما مهارت کمتری در شغلشان دارند، اما بخاطر فن بیان خوبشان در جایگاه بالاتری از ما قرار گرفتهاند. چون کسی که فن بیان بهتری دارد واقعا هم شایستگی بیشتری دارد. چه تمرین کرده باشد چه ذاتی اینچنین باشد. یعنی همانطور که هوش هیجانی بالا جزو ملاکهای برتری افراد است فن بیان خوب هم یک ملاک برای برتری شخص در نظر گرفته میشود. پس بجای غر ، اعتراض به بیعدالتی و فکر کردن به اینکه حقتان همیشه در اجتماع ظالم پایمال میشود، خودتان در حق خودتان عدالت را رعایت کنید و به تقویت فن بیان و سخنوریتان بپردازید.
فن بیان در کسب و کار
فن بیان فقط و فقط توی زندگی شخصی نیست
در کسب و کار و فعالیت های اقتصادی هم وجود داره
اگر شما مدیر هستید ، حتما و حتما باید اصول فن بیان ، سخنرانی ، مذاکره و… رو کاملا مسلط باشید
و اگر کارمند هستید و به دنبال پیشرفت شغلی خودتون و بالا رفتن مقام خودتون هستید حتما باید فن بیان و ارتباط صحیح رو با مدیر خود و مشتریان یاد بگیرید
اهمیت فن بیان برای مشاوران
کسی که مشاور است باید بتواند در اکثر زمینه ها نظر بدهد و خوب صحبت کند و فن بیان قدرتمندی داشته باشد. در این صورت است که می تواند به دیگران مشاوره بدهد.
وقتی مشاوری به درستی نتواند منظور خود را به مراجعه کننده اش منتقل کند و او را از تصمیمی که گرفته است آگاه کند، نمی تواند مشاور قابل اعتمادی باشد. پس یک مشاور موفق هم باید به مراتب فن بیان قدرتمندی نسبت به دیگران داشته باشد.
تهیه و تنظیم: گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید