۸ نکته برای موفقیت در مصاحبه شغلی
۸ نکته برای موفقیت در مصاحبه شغلی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه
گرفتن نمره بالا در یک مصاحبه هم هنر است و هم دانش. برای اینکه بتوانید پاسخهای موثری بدهید، شما باید اطلاعاتی را پیشبینی کنید که مصاحبهکنندگان به دنبال آنها هستند و بدانید چگونه باید آنها را به روشی دقیق و منسجم توضیح دهید. در زمان مصاحبه شغلی این نکات را دنبال کنید:
۱. سوالات را پیشبینی کرده و تمرین کنید
در طول یک مصاحبه شغلی باید سوالات احتمالی را پیشبینی کنید. آمادگی برای یک مصاحبه با فکر کردن درباره سوالاتی که احتمالا کارفرما از شما میپرسد و همچنین پاسخ دادن به آنها به طور موثر شروع میشود.
۲. توضیح مختصر و مفید را یاد بگیرید
وقتی کارفرمایان از شما میخواهند تا درباره خودتان بگویید، آنها نمیخواهند شما درباره سرگرمیهایتان صحبت کنید. در عوض، میخواهند درباره خصوصیات ارزشمند خودتان صحبت کنید که در رزومهتان آورده نشده است. اگر شما به دانش علاقه و اشتیاق دارید، یا علاقه زیادی به تعامل با افراد، یا هر مهارت ارزشمند دیگری دارید وقت آن است که در این لحظه آن را بگویید.
۳. نقاط قوت خود را بشناسید
کارفرمایانی که میپرسند: «نقاط قوت شما چه چیزهایی هستند؟» به دنبال آن نیستند که مهارتها و استعدادهایتان را برایشان بیان کنید. در عوض آنها میخواهند بدانند شما چه کارهایی انجام دادهاید که نقاط قوت شما را نمایان میکند.
۴. درباره شرکت تحقیق کنید
حتما درباره شرکت تحقیق کنید. مصاحبهکنندگان نمیخواهند ارزش مهارتهای شما را در یک محیط اداری عمومی بدانند، آنها علاقه دارند شخصی را پیدا کنند که میتواند نیازهای آنها را به طور مشخص پاسخ دهد. پس اگر پیش از انجام مصاحبه عمیقا درباره شرکت تحقیق کنید، بسیار محتمل است که بتوانید آن شغل را از آن خود کنید.
۵. به اعضای تیم نگاه کنید
به اعضای تیم نگاه کنید. ببینید قرار است در صورت پذیرفته شدن با چه کسانی کار کنید. بر روی اعضای گروهی که احتمالا در آینده با آنها کار میکنید، همچنین مدیران و متخصصان بخشهای دیگر که با آنها تعامل خواهید داشت، تمرکز کنید. هر چه بیشتر درباره همکاران احتمالی خود بدانید، راحتتر میتوانید به کارفرما نشان دهید که شما یک بازیکن تیمی هستید.
۶. به تاریخچه شرکت نگاه کنید
در مرحله بعد به تاریخچه شرکت نگاه کنید. بدانید چه زمانی تاسیس شده بود، چگونه به موفقیت رسید و چه کسی نقش مهمی در این موفقیت طی این سالها داشته است. این نه تنها کمک خواهد کرد تا شما بدانید چگونه میتوانید در این مسیر به آنها کمک کنید، بلکه دلایل اهمیت این کسبوکار را برای شما نمایان میکند. به این ترتیب شما میتوانید به مصاحبهکنندهتان نشان دهید که به آنچه انجام خواهید داد متعهد هستید.
۷. چالشها را کشف کنید
چالشهایی را که این شرکت با آنها مواجه است یا شاید در آینده با آنها مواجه شود و جلوی رشد آن را بگیرد کشف کنید، سپس روشهایی را تعیین کنید که به واسطه آنها بتوانید این مسائل را حل کنید. شما میتوانید با این اطلاعات خودتان را به عنوان یک راهحل برای اکثر مشکلات این شرکت معرفی کنید و به مصاحبهکننده نشان دهید که استخدام شما ارزش زیادی برای آنها دارد.
دانش شما قدرت شماست و هر چه بیشتر درباره شرکت بدانید تاثیر بیشتری در طول مصاحبه خواهید گذاشت. زمانی که شما این اطلاعات را جمعآوری کردید، آماده باشید تا در طول مصاحبه از آنها استفاده کنید.
۸. یک مصاحبه را شبیهسازی کنید
در نهایت از یکی از دوستانتان بخواهید که یک مصاحبه را با شما شبیهسازی کند، ترجیحا دوستی که تجربه کاری داشته باشد. از او بخواهید که به حالات چهره، سبک گفتار و عوامل تاثیرگذار دیگری که در برخورد با مصاحبهکننده واقعی خواهید داشت توجه داشته باشد. این امر به شما کمک میکند تا بتوانید عوامل کیفی تاثیرگذار بر رسیدن به یک شغل را بهبود دهید اما نمیتوانید با تحقیقات و از برکردن ساده به آن مسلط شوید.
برگزاری یک مصاحبه ساده همچنین باعث میشود سطح دانش خود را بشناسید و شکافهای آن را پر کنید. اگر شما در پاسخ دادن به یکی از سوالات دوستتان مشکل دارید یا نمیتوانید یکی از پاسخهای خودتان را توضیح دهید، متوجه خواهید شد که پیش از انجام مصاحبه واقعی باید معلومات خود را در چه زمینهای بالا ببرید.
درباره جواد دلاوری
همیشه دغدغه داشته ام که خودم و دیگران در مسیر رسالت زندگی و شغلیمون حرکت کنیم. از این رو در سایت «ثروت تفکر در مسیر تحول» تلاش می کنیم تا با ارائه آموزشهای مختلف کمک کنیم تا در مسیر صحیح زندگی به معنویت، موفقیت و ثروت مادی و معنوی دست پیدا کرده و کسب و کارها به بالندگی و رشد کاملی دست پیدا کنند. پس همراه ما باشید ........
نوشته های بیشتر از جواد دلاوری
دیدگاهتان را بنویسید