تاثیر موسیقی در روند یادگیری

تاثیر موسیقی در روند یادگیری
قطعات موسیقی با توجه ریتم و ارتعاشات خاصی که دارد میتواند تاثیر متفاوتی بر عملکرد مغز افراد بگذارد و باعث تحریک احساسات و انگیزه افراد شود. یعنی موسیقی میتواند گاهی تاثیر منفی و گاهی تاثیر مثبت بر روی افراد بگذارد به همین دلیل نوع موسیقی که به آن گوش میدهید بسیار مهم است .
برای مثال:
- یک موسیقی با ریتم تند یا محتوای شعری مثبت باعث تحریک قوهی یادگیری میشود.
- نواختن یک ساز و فراگیری آن به تقویت تمرکز در مطالعه، درس خواندن و نوشتن کمک میکند. به خصوص گوش دادن و نواختن قطعات آهنگسازان مشهور مانند باخ، موتزارت و هندل.
- موسیقی با ریتم تند انرژیهای منفی و خستگی را از بدن دور میکند.
- موسیقی آرام فرد را ریلکس میکند.
تاثیر موسیقی بر یادگیری با افزایش روحیه
گوش دادن به موسیقی میتواند شما را به یک فرد شادتر تبدیل کند. چگونه؟ موسیقی به عواطف ما احساس آزادی بیشتری میدهد و سطح دوپامین را افزایش میدهد. طبق تحقیقات، گوش دادن به موسیقی باعث آزاد شدن دوپامین در مغز ما میشود. دوپامین یک انتقال دهنده عصبی است که باعث تقویت احساس شادی و هیجان میشود. مطالعات نشان داده است که افراد هنگامی که روحیه مثبتی دارند، نسبت به زمانی که روحیه منفی یا خنثی دارند، در حل مشکلات بهتر عمل میکنند. موسیقی آرامش بخش همچنین به دانشآموزان مبتلا به استرس و اضطراب کمک شایانی میکند و آنها را آرام خواهد کرد. این آرامش در نهایت میتواند آنها را به سمت مطالعه کارآمدتر و بهتر سوق داده و موجب افزایش کیفیت مطالعه این دانشآموزان شود.
کمک به کاهش درد
موسیقی میتواند به کاهش درد کمک کند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که شنیدن موسیقی میتواند به کاهش درد در افرادی که با بیماریهایی مانند سردرد، درد مفاصل و درد عضلانی مبارزه میکنند، کمک کند.
شنیدن موسیقی میتواند به فرد کمک کند که احساس آرامش بیشتری داشته باشد و در نتیجه، به کاهش درد کمک خواهدکرد.
بهبود خواب
موسیقی میتواند به بهبود خواب کمک کند. برخی تحقیقات نشان دادهاند که شنیدن موسیقی میتواند بهبود کیفیت خواب را به همراه داشته باشد. موسیقی میتواند به فرد کمک کند که به حالت آرامش برسد و به راحتی خوابش ببرد.
همچنین، شنیدن موسیقی قبل از خواب، میتواند به فرد کمک کند که برای تمرکز ذهنی و آرامش خود، روحیه خود را بهبود بخشد و باعث شود خواب شیرینتری داشته باشد.
بهبود قدرت شنوایی و توانایی تشخیص صدا
موسیقی میتواند بهبود قدرت شنوایی و توانایی تشخیص صدا را به همراه داشته باشد. برخی تحقیقات نشان دادهاند که شنیدن موسیقی، بهبود توانایی شنوایی و تشخیص صدا را به همراه دارد.
در واقع، شنیدن موسیقی میتواند به فرد کمک کند که به بهبود شنوایی خود برسد و بتواند صداهای کوچکتر را تشخیص دهد.
بهبود روابط اجتماعی
موسیقی میتواند بهبود روابط اجتماعی را به همراه داشته باشد. شنیدن موسیقی میتواند به فرد کمک کند که بهترین وجه خود را درمحیطهای اجتماعی نشان دهد و با دیگران بهتر ارتباط برقرار کند. موسیقی یک زبان جهانی است و قابلیت ایجاد ارتباطات بین فرهنگها و جوامع مختلف را دارد.
همچنین، شنیدن موسیقی میتواند به فرد کمک کند که به عنوان یک عضو فعال در فضای اجتماعی حضور پیدا کند و در فعالیتهای گروهی شرکت نماید.
کاهش استرس و افزایش بازده
تحقیقات نشان داده است که گوش دادن به موسیقی در واقع سطح کورتیزول را کاهش میدهد. کورتیزول هورمونی است که معمولاً مسئول احساس استرس و اضطراب درون ما است. از آنجایی که موسیقی باعث آرامش شما میشود، در نتیجه خواب شما را نیز بهتر میکند. از طرفی وقتی عادات خواب بهتری داشته باشید، استرس شما به میزان چشمگیری کاهش مییابد. بدین ترتیب میتوان گفت که شما میتوانید به کمک موسیقی تا حد زیادی از عدم تمرکز هنگام درس خواندن جلوگیری کنید.
پیشنهاد هوش برتر ایرانیان به شما چیست؟
به شما توصیه میکنیم که اگر قرار است ساعتها وقت خود را صرف مطالعه کردن کنید، حتما یک موسیقی کلاسیک را امتحان کنید. گوش دادن به موسیقی کلاسیک علاوه بر اینکه تاثیر و نقش مثبتی بر روی یادگیری شما دارد، به شما در رفع خواب آلودگی هنگام مطالعه کمک خواهد کرد. پس حتما دفعه بعد که قرار شد برای امتحان درس بخوانید، موسیقی خوبی را برای پس زمینه انتخاب کنید، چرا که نقش موسیقی در یادگیری همیشه مثبت نیست!
برخی انواع موسیقی بر یادگیری ما تاثیر منفی میگذارند
نتایج برخی مطالعات نشان میدهند که گوش دادن به برخی از انواع موسیقی در هنگام درس و مطالعه تاثیر عکس بر یادگیری ما داشته و کاملا باعث حواسپرتی و عدم تمرکز صحیح میشود. این افراد دریافتند که موسیقیهایی که خواننده دارند نه تنها برای افزایش یادگیری ما مفید نیستند، بلکه موجب کاهش آن هم خواهند شد. اما این اتفاق چگونه میافتد؟
راز این اتفاق در چیست؟
زمانی که شما به یک قطعه موسیقی پاپ یا راک (ِیا هر نوع موسیقی با متن) گوش میدهید، مغز شما به صورت ناخودآگاه سعی میکند که هم متن ترانه را آنالیز کند و هم مطالبی را که در حال مطالعه آن هستید. یکی از بزرگترین عوامل کاهش تمرکز ما، انجام دادن چند کار به صورت همزمان است. با گوش کردن به موسیقی با متن شما مغز خود را به صورت همزمان درگیر دو کار میکنید. به طور خلاصه، اگر گوش دادن به موسیقی را یک حواس پرتی دانستید، بهتر است سعی نکنید از آن به عنوان روشی برای تبدیل شدن به دانش آموزی بهتر یا باهوشتر استفاده کنید.
بهترین موسیقی برای مطالعه
اگر معمولاً به موسیقی همراه با اشعار گوش میدهید و بهطور ناگهانی نمیفهمید که به چه چیزی روی بیاورید، برخی از بهترین گزینهها را برای تقویت یادگیری شما در اختیار شما قرار میدهیم!
برخی از موسیقی کلاسیک را برای مطالعه انتخاب کنید
شما در مورد اثر موسیقی کلاسیک شنیده اید – همان اثری که ادعا می کند موسیقی کلاسیک هوش را افزایش می دهد. خوب، متأسفانه، این موضوع رد شده است، اما این بدان معنا نیست که موسیقی کلاسیک هیچ مزیتی در هنگام مطالعه ندارد. دقیقا برعکس. ترکیبات پیچیده آن قشر پیشانی را برای اتصال و تجزیه و تحلیل بهتر اطلاعات تحریک می کند. این لیست پخش را برای مطالعه شدید امتحان کنید.
استرس دارید؟
موسیقی پیانو تأثیر شگفت انگیزی بر مغز و هورمون های استرس دارد. واقعیت این است که اگر بیش از حد مضطرب یا نگران باشید، نمیتوانید عملکرد خوبی داشته باشید، به همین دلیل است که ما این لیست پخش را پیشنهاد میکنیم که بدون اینکه بخوابید، شما را آرام میکند.
تهیه و تنظیم : گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید