دلایل و علائم تنبلی در کارهای روزمره

دلایل و علائم تنبلی در کارهای روزمره
عدهای از کارشناسان بر این باورند، چیزی به نام تنبلی در دنیا وجود ندارد. ما در جامعهای زندگی میکنیم که در وهله اول چیزهایی وجود دارد که ما را تشویق میکند تا بیش از حد تلاش کنیم. هر فردی در زمانهایی کمبود انگیزه را به روشهای متفاوتی تجربه میکند و یکی از عوامل تنبلی، ترس از شکست و پیروز نشدن در یک موقعیت است.
علائم تنبلی چیست؟
نشانه و علائم تنبلی در افراد متفاوت است. با این حال برای شناخت دلایل تنبلی باید به موارد زیر به خوبی بپردازیم:
- همیشه بهانه داشتن از علائم تنبلی است
- به تعویق انداختن کارها
- بی انرژی بودن
- بی انگیزه بودن
- در فکر فرو رفتن برای مدت طولانی
- همه چیز را منکر شدن
- هیچ امیدی به آینده نداشتن هم از نشانه های تنبلی کردن است
دلایل بروز تنبلی در افراد:
معیارهایشان برای کار خوب زیادی بالاست که باعث پشت گوش انداختن می شود
یک زمانی ما در ویکی روان یک مطلب داشتیم با تیتر «کمالگراها به بهشت نمی روند».
همان جا هم پته آدم هایی که توی ذهنشان فقط نمره ۲۰ و رتبه ۱ و مدال طلای موفقیت و بقیه حتی نمره ۱۹ و رتبه ۲ و مدال نقره یک شکست تمام عیار به حساب می آید را ریختیم روی آب. این آدم ها که بهشان می گویند افراد کمالگرا، مستعد تنبلی در کارهای روزمره هم هستند.
آنها خیلی معیارهای بالایی برای رسیدن به موفقیت دارند و اگر احتمال دهند که به آن معیارها نرسند، انگیزه شان می آید پایین یا کلا بی خیال می شوند یا فوقش کارشان را عقب می اندازند.
خودشان را دست کم می گیرند
دیگر دلیل تنبلی کردن در کارهای روزمره این واقعیت است که آدم های اهمال کار خودشان و کارهایشان را دست کم می گیرند. وقتی تو کارهای کوچکت را دست کم بگیری، خب معلوم است که زمان انجام دادنش هم خیلی برایت اهمیت ندارد.
بالاخره زندگی روزمره از همین کارهای کوچک و جزیی تشکیل شده و اگر همین ها را هم به حساب نیاورید، فقط خستگی آخر روز توی تنتان می ماند و اهمال کاری مزمن توی روانتان.
نمی توانند نه بگویند
دلایل تنبلی گاهی به کارها و ویژگی هایی مربوط می شود که در ارتباط با دیگران از آنها استفاده می کنیم.
خب پسر خوب! دختر خوب! یه نه ناقابل بگو و نه خودت را توی دردسر بینداز و نه دیگران را از انتظار ذله کن. بعضی از تنبلها کلا مهارت نه گفتن ندارند.
به همه می گویند بله و سر خودشان را شلوغ می کنند و زمانشان را نمی توانند مدیریت کنند و هی کار همه با هم عقب می افتد.
تازه این بخش آگاهانه ماجراست، در ناخودآگاهتان شما دارید از کسانی که این قدر کار ریخته اند روی سرتان انتقام می گیرید و عمدا کارهایشان را عقب تر هم می اندازید. گفتم که اهمال کارها آدم های پیچیده ای هستند. گفتم یا نگفتم؟
پشت گوش انداختن، برزگترین دلیل تنبلی در کارهای روزمره
گاهی حتی می دانید انجام ندادن فلان کار به ضرر شماست، اما ضرر را به جان می خرید و کاری را که باید، انجام نمی دهید.
سوال اینجاست؛ چرا گاهی کارها را به تعویق یا بهاصطلاح؛ پشت گوش می اندازیم و تنبلی می کنیم؟ در حالی که انجام آنها گاهی بیش از چند دقیقه از ما وقت نمی گیرد؟ چون نمی دانیم نتیجه کار چیست و چطور باید کاری را انجام دهیم.
پشت گوش انداختن با اینکه علت تنبلی کردن است، اما باید اصول درمان شود.
عدم علاقه
همه ما بر اساس شخصیت و تجارب زندگی، نیازهای متفاوتی داریم. زمانی که برای محقق کردن این نیازها فعالیت میکنیم، بینهایت باانگیزه بهنظر میرسیم؛ زیرا در تلاش برای پرکردن خلاهای ذهنی خود هستیم.
بهترین راه برای اطمینان از اینکه برای مدت طولانی در کاری استمرار خواهید داشت، مشتاق بودن به انجام آن است. در این صورت، حتی اگر تلاش بسیاری کرده باشید، دوباره انرژی خود را بهدست میآورید. در نتیجه، تنبلی ممکن است تنها نشاندهنده عدم علاقه محض به یک کار خاص باشد.
نداشتن هدف
نداشتن هدف از دیگر دلایل تنبلی است. چیزهایی که برای ما باارزش هستند معنایی خاص برایمان دارند. به همین دلیل است که در درجه اول ما را به خود علاقهمند میکنند. چرا معنای خاصی را برای چیزهایی که به آنها علاقه داریم اختصاص میدهیم؟ به این دلیل که شکاف روانی مهمی را پر میکنند. اینکه آن شکاف چگونه شکل میگیرد خود داستانی دیگر است؛ اما این مثال را در نظر بگیرید:
شخصی مشتاقانه به دنبال ثروتمند شدن است. وی با سرمایهگذاری ثروتمند ملاقات دارد که داستان زندگیاش را از روزهای فقیر بودن تا ثروتمند شدن را برای او تعریف میکند. این شخص تحتتأثیر قرار گرفته و بیان میکند که علاقهمند و مشتاق سرمایهگذاری است. در ذهن او، علاقهمندی به سرمایهگذاری، راه رسیدن به ثروت است. حرکت از بیعلاقگی در سرمایهگذاری به سمت علاقهمندی به آن، راهی برای بستن شکاف روانی بین او و الگویش است. این راهی برای اوست که به الگوی خودش تبدیل شود. و البته که این شخص به چیزی که شکاف روانیاش را پر نکند، علاقهمند نخواهد شد.
استرس داشتن دیگر علل تنبلی در کارها می باشد
بدون این که خودتان بدانید ذهن ناخودآگاه شما از ارتباط با بعضی افراد دچار استرس و اضطراب می شود. بنابراین ناخودآگاه شما، ارتباط به شخص مورد نظر یا کار موردنظر را پس می زند.
به همین دلیل وقتی عزم تان را هم جزم می کنید، گاهی باز هم نمی توانید کار مورد نظر را به ویژه اگر مرتبط با شخص دیگری باشد انجام دهید و در این رابطه می توانید مقاله ای را تحت عنوان از بین بردن استرس به صورت عملی که در سایت مشاوره روانشناسی ویکی روان موجود است را مطالعه نمایید.
احساس منفی از دلایل تنبلی است
شیوه حرف زدن، نوع کلمه ها، لحن کلام و … بعضی افراد به شکلی است که با حرف زدن با آنها دچار احساس منفی می شویم.
بنابراین باز هم ذهن به شکل ناخودآگاه، ارتباط با آن شخص را پس زده و شما کاری که باید انجام دهید، به تعویق می اندازید. این دیگر دلیل تنبلی در کارهای روزمره می باشد
تهیه و تنظیم: گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید