یک مدیر موفق باید چه ویژگی هایی داشته باشد

یک مدیر موفق باید چه ویژگی هایی داشته باشد
تعریف ویژگی ها و خصوصیات یک مدیر خوب میتواند از سازمانی به سازمان دیگر متفاوت باشد. او بهعنوان رهبری تعریف میشود که میتواند بهترین عملکرد را برای تیم خود به ارمغان بیاورد، تیم را برای دستیابی به هدفهای بزرگتر آموزش داده و به همه کمک کند تا با اهداف شرکت هماهنگ شوند. با مردم با احترام رفتار کند و هر روز به اهداف جدید سازمان کمک کند تا کل مجموعه را به آن اهداف برساند.
بسیاری از کارکنان، سازمان را به دلیل مدیران بد یا نامناسب ترک میکنند. داشتن فرد مناسب برای این نقش، برای موفقیت یک سازمان بسیار حائز اهمیت است. آنها به حفظ کارکنان در سازمان کمک میکنند و مشارکت آنها، بهرهوری نیروی کار، روحیه کارکنان و خروجی سازمان را بهطور مثبت افزایش میدهند.
مسئولیت پذیری
به گونهای باشید که بتوان به شما تکیه کرد! چه مدیران بالاسرتان و چه پرسنلی که مدیریتشان میکنید، باید بتوانند روی شما حساب کنند. همچنین وقتی کارمندانتان این روحیه را در شما میبینند، خودشان نیز سعی در مسئولیتپذیری وظایفشان میکنند. اوضاع همیشه خوب پیش نمیرود! ممکن است زمانی مجبور باشید برای عمل به قولتان تا پاسی از شب در شرکت بمانید تا کارها به خوبی جلو برود.
مهمترین ماموریت هر کسبوکار این است که به خوبی برنامههایش را اجرا کند و به اهداف سازمان برسد. چه زمانی برنامهها به خوبی اجرا میشود؟ زمانی که مسئولیتپذیری وجود داشته باشد و بتوان به مدیران یک کسبوکار اتکا کرد.
همدلی
اگر میخواهید کارها به شکل یکپارچه و درست و سریع انجام شود، در تیم خود همدلی ایجاد کنید. دیگر دورانی که مدیران در اتاق دربسته مینشستند و دستورات خود را به کارمندانش ابلاغ میکردند گذشته است. تا وقتی که مدیر و پرسنلش همدل و همراه و رفیق هم نباشند رسیدن به اهداف سازمان سرابی بیش نیست.
یکی از راههای ایجاد همدلی، پرسیدن نظرات پرسنل برای انجام کارها است. از ویژگیهای مدیر موفق این است که در جلسات طوفان فکری، نظرات همه را میپرسد و سپس تصمیمگیری میکند. با این کار هم به جای یک مغز، چندین مغز از چندین زاویه مختلف به یک موضوع نگاه میکنند و در نتیجه میتوان نگاه عمیقتر و دقیقتری به موضوعات داشت. همچنین چون همه در یک تصمیمگیری دخیل هستند، احساس همدلی با آن تصمیم میکنند و آن را برای خودشان میدانند.
برنامهریزی
بدون برنامه تیم شما راه را از بیراهه تشخیص نمیدهد و بادی به هر جهت میشود. برای همین برنامهریزی کردن جزئی از کلیدیترین ویژگیهای مدیر خوب است. برنامهریزی باید واقعبینانه و با توجه استراتژی سازمانتان باشد. برنامه به خودی خود فقط یک نوشته روی کاغذ است! برای همین تا اجرا نشود هیچ ارزشی ندارد و شما را به جایی نمیرساند. برای همین باید پرسنل خود را قانع کنید که آن را اجرا کنند و همچنین برنامه خود را با توجه به توان نیروی انسانی خود بچینید.
شکیبایی و صبوری
مدیریت پر از درد است؛ این موضوع را نمیتوان کتمان کرد. کسانی میتوانند از پَسِ یک درد بربیایند که صبر و شکیبایی زیادی دارند. مدیران موفق سعی میکنند در برابر تمام مشکلات سازمان خود صبوری کنند و امید را به تیمشان تزریق کنند. اگر یک مدیر کمطاقت باشد، بیشک تیمی شکننده خواهد داشت که با کوچکترین مشکل از هم میپاشد. برای همین مدیریت برای افراد کمظرفیت اصلا مناسب نیست.
هدفمندی
مدیران موفق همگی برای تمام قسمتهای کار خود هدف دارند. اهدافی که واقعی هستند. اهداف مدیران موفق چندین فاکتور مهم دارد. اول این که باید اهداف مشخص باشند؛ مثلا رسیدن به ۴۰ مشتری در روز یک هدف مشخص و رسیدن به مشتریان زیاد یک هدف مجهول و غیرمشخص است. مورد بعدی قابل اندازهگیری بودن اهداف است. مثلا میزان ورودی یک سایت در روز قابل اندازهگیری است ولی فروش راضیکننده را نمیتوان اندازهگیری کرد.
با علاقه کار میکند و نه از سر اجبار؛
هر چقدر شما به انجام یک کار علاقه داشته باشید، اما آن کار با روحیات شما سنخیت نداشته باشد، موفق نخواهید شد. یک مدیر موفق عاشق کارش است و سعی میکند مدام خود را در این زمینه آپدیت نگه دارد و مجموعهاش را مجهز کند. مطمئن باشید این علاقه به کارمندان تان نیز سرایت میکند.
یک نقشه واضح ارائه دهید
اهل مطالعه است؛
آیا این درست است که یک گرافیست مدیریت یک شرکت الکترونیکی را برعهده بگیرد.! قطعاً خیر، هر کاری دانش و تخصص خودش را میطلبد تا با استفاده از آن مهارتهای جدیدی را نیز کسب کند و پایههای مدیریتیاش را تقویت کند. هر چه دانش بیشتری داشته باشید، کارمندان هم بیشتر به شما اعتماد میکنند.
آرامش دارد و مضطرب نیست؛
ممکن است بعضی مواقع مشکلی در محیط کار پیش آید که آرامش افراد به هم بریزد، در چنین شرایطی شاید مدیریت مجموعه هم دچار تشویش شود، اما او تنها کسی است که باید شرایط را تحت کنترل بگیرد و آرامش را به محیط برگرداند.
فراموش نکنید به عنوان مدیر, حق ندارید زمانی که فشار بر روی شما است استراحت کنید . توانایی حفظ آرامش و انجام اقدامات لازم برای یک مدیر موفق ضروری است.
اهل عمل است؛
یک مدیر موفق در درجه اول باید قوانین و ارزشهایی که برای دیگران تعریف میکند را خودش رعایت کند تا دیگران هم آن را جدی بگیرند. مدیر خوب خودش را از کارمندان جدا نمیبیند و باید بداند هر آنچه که هست برای همه مجموعه خواهد بود. کارمندان وقتی به یک مدیر خوب اعتماد میکنند کهمی دانند شفافیت و درستی ذاتی دارد.
خوش بین است و امیدوار؛
آیا شما به عنوان یک مدیر امیدوارانه به آینده نگاه میکنید؟ شرایط سخت و طاقت فرسا همیشه بوده و هست مهم دید ما به آنهاست. یک مدیر موفق هم وظیفه دارد خوش بین باشد و به اطرافیانش روحیه بدهد و کاری کند کارمندانش با تمام سختیها فقط به نتیجه کار فکر کنند.
این ویژگی مدیر، تأثیر زیادی بر فعالیت مجموعه خواهد گذاشت. در واقع نگرش مثبت شما میتواند الهامبخش باشد و کمک کند کارمندان احساس خوبی در مورد انجام کارها داشته باشند.
تهیه و تنظیم : گروه تحقیقاتی ثروت تفکر
دیدگاهتان را بنویسید